Om ontmoetingen en sociale contacten te stimuleren na corona heeft de gemeente Kampen het Heropeningsfonds in het leven geroepen. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze regeling. Inmiddels zitten we in de tweede tranche, die op 1 december gestart is. Kampen Partners roept evenementenorganisatoren, verenigingen en stichtingen op, om gebruik te maken van dit fonds. Je kunt tot € 5.000,- ontvangen, zelfs zonder cofinanciering!

 

Voorwaarden

  • Het initiatief moet ontmoetingen stimuleren,
  • de organisator moet met minstens één andere partij in Kampen samenwerken
  • en het is iets nieuws. Dus niet een activiteit die je normaal gesproken ieder jaar op deze manier doet.

Alle voorwaarden staan eenvoudig beschreven op www.heropeningsfonds.nl. En je moet wel rekening houden met de geldende coronaregels natuurlijk, maar dat is logisch.

 

Voorbeelden

Inmiddels zijn diverse projecten uitgevoerd met hulp van het fonds. Een paar voorbeelden ter inspiratie:

  • de ijsbaan op de Plantage in december
  • organisatie van een wijk en burendag
  • organisatie van een ‘play in’ door verschillende muziekverenigingen
  • lichttour over Kampereiland
  • en de organisatie van een evenement voor werkzoekenden door Arbo Positief

Van alles wat dus, en Kampen Partners hoopt op nog veel meer creatieve initiatieven.

 

Aanvragen

Een deel van het totale budget van € 300.000,- is inmiddels besteed, maar initiatiefnemers kunnen eenvoudig nog een aanvraag doen: je gaat gewoon naar www.heropeningsfonds.nl en vult daar een eenvoudig online formulier in. En als je eerst even wilt overleggen over je aanvraag helpt Aline Hofstee je graag verder. Mail naar heropeningsfonds@kampenpartners.nl of bel Aline op 06 12736070! Een aanvraag die op maandag wordt ingediend, wordt in principe op de woensdag erna behandeld. De aanvrager krijgt dan binnen een week bericht en bij een toekenning binnen 10 werkdagen het bedrag overgemaakt.

 

Kampen in Beeld
Foto: Kampen in Beeld

Privacy statement

 

Proclaimer

 

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

 

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media