Wil je een evenement organiseren en wil je weten wat er wel en niet mag? De overheid heeft onlangs dit schema gepubliceerd dat goed aangeeft waar de restricties nog zitten. Bij doorstroom evenementen is het goede nieuws dat men nu uit gaat van 1 persoon per 5m2, maar je moet dit als organisatie wel kunnen waarborgen.

In het Park in Kampen kan dit bijvoorbeeld wel gerealiseerd worden, in de binnenstad van Kampen niet omdat het publiek daar van alle kanten de stad in komt. Ook is een belangrijk punt de capaciteit van de politie en overige hulpverleners. De verwachting is dat de politie sneller negatief zal adviseren als bij bepaalde evenementen de organisatie de beveiliging niet op orde heeft. Ook een aandachtspunt dus!

Bij een aantal evenementen zal gewerkt worden met een check bij de ingang van het evenement. Is de bezoeker gevaccineerd, negatief getest of immuun? Dit gaat allemaal via de Corona check app.

Deze zomer kunnen bezoekers van evenementen die niet gevaccineerd zijn zich gratis laten testen. Voor organisatoren is het van belang dat grotere evenementen (> 1000 bezoekers) worden aangemeld, zodat men hier rekening mee kan houden bij het inplannen van testcapaciteit.
Zie https://www.testenvoortoegang.org/organisatoren voor meer informatie. 

Bekijk hier het schema met betrekking tot de regels voor evenementen in de zomer van 2021. 

Privacy statement

 

Proclaimer

 

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

 

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media